Олігарх Новінський з охоронцями напав на проукраїнського митрополита УПЦ МП

 

Народний депутат від “Опозиційного блоку”, олігарх Вадим Новінський напав на митрополита Української православної церкви Московського патріархату Олександра Драбинка, нецензурно його вилаяв і погрожував “набити морду”.

Як повідомив у “Фейсбуці” колишній депутат Рівненської облради Степан Молчан, інцидент стався 23 червня близько 14:30 у місті Корець Рівненської області після богослужіння в Свято-Троїцькому жіночому монастирі.

“Народний депутат, член фракції «Опозиційного блоку», мільярдер Вадим Новинський в нецензурній формі та за допомогою чотирьох охоронців напав на митрополита Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра Драбинка; погрожував “набити морду”.
Свідками зухвалої поведінки нардепа з «Опозиційного блоку» та його охорони стали десятки вірян, які викликали поліцію“, – написав Молчан.

За його інформацією, митрополит написав заяву в районний відділ поліції Корця та надав письмові свідчення.

Молчан також зауважив, що на церковній службі в Корці був присутній і предстоятель УПЦ МП, митрополит Онуфрій.

“За правління Януковича Новинський належав (і належить) до числа тих, хто протистояв проукраїнській позиції всередині УПЦ МП, лідером якої був Олександр Драбинко, що вважався «правою рукою» покійного нині предстоятеля УПЦ МП Володимира”, – додав екс-депутат.

Митрополит УПЦ МП Драбинко є прихильником незалежності Української православної церкви від Москви. Натомість колишній громадянин Росії, “православний олігарх” Вадим Новінський є палким прихильником Московської патріархії.

Як писала Новинарня, він був у складі делегації УПЦ МП під час зібрання предстоятелів православних церков (Синаксису) у швейцарському Шамбезі в січні цього року й прислужував патріарху РПЦ Кирилу під час богослужіння.
Саме на цьому Синаксисі було остаточно вирішено не порушувати питання надання автокефалії Українській церкві під час Всеправославного собору, що відбувається 17-26 червня на острові Крит.

Детальніше про колізії навколо скликання Великого і Святого собору та роль у них “українського питання читайте в матеріалі “Новинарні”:
Що відбувається на Православному соборі і як це стосується України

У своїй статті, що вийшла 22 червня в газеті “Вести”, Новінський звинуватив Вселенського патріарха Варфоломія у сприянні розколу в православ’ї й “неправильній позиції” з “українського питання”.

Поборник підкорення УПЦ винятково Московському патріархату також заявив, що створення Української Помісної православної церкви насильно насаджують Україні ззовні. За словами Новінського, певні “центри впливу провокують” створення Помісної церкви на основі УПЦ Київського патріархату, УАПЦ та частини УПЦ МП, просуваючи “на роль голови нового церковно-політичного об’єднання” митрополита Олександра (Драбинка).

Довідка “Новинарні

Новинський Вадим Владиславович, 1963 р. н. – один із провідних українських олігархів, народний депутат VIII скликання від “Опозиційного блоку, засновник “Смарт-холдингу” та ключовий бізнес-партнер Ріната Ахметова в гірничо-металургійній галузі (“Метінвест”).

Народився в місті Стара Руса Новгородської області (Росія). Українське громадянство отримав лише в 2012 році від президента Віктора Януковича – “як особа, що має визначні заслуги перед Україною”.

У 1998-2002 роках працював у “Торговому домі “Лукойл-Північ-Захід” (Росія), у 2004-2007 – голова наглядової ради ВАТ “Інгулецький гірничо-збагачувальний комбінат” (Кривий Ріг).

Загалом на підприємствах групи Новінського зайнято близько 20 тис. працівників.
Одружений, має чотирьої дітей.

Новінського називають “православним олігархом”, адже він активно підтримує Московський патріархат та УПЦ МП, часто прислужує на літургіях. Один зі спонсорів та учасників паломництва екс-президента Януковича на Афон у 2012 році.

У розпал розстрілів активістів Майдану набуло поширення відео з кулуарів Верховної Ради, де майбутній президент Петро Порошенко різко критикує провладну позицію Новінського, який звинуватив у загибелі людей лідерів опозиції, й говорить йому: “Креста на тебе нет! Сука ты православная, бл..дь!.. Пока не извинишься, слышать тебя не хочу!” на що Новінський йому відповів: “Пошел ты сам на х..й! Понял?! Гондон еб…й”

Читайте також:
Верховна Рада звернулася до Вселенського патріарха з проханням скасувати акт 1686 року

СКУ просить Вселенського патріарха дати автокефалію українській церкві.
Але зараз це не розглядатимуть

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна