ГПУ затримала “беркутівця” за побиття активістів Євромайдану

Генеральна прокуратура затримала колишнього співробітника спецпідрозділу “Беркут” за підозрою в побитті активістів Євромайдану на колонаді стадіону “Динамо” у Києві 21 січня 2014 року. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генпрокуратури.

“Так, 23.06.2016 слідчими Генеральної прокуратури України затримано колишнього співробітника батальйону міліції особливого призначення “Беркут” ГУ МВС України в Харківській області (на даний час діючий працівник територіального підрозділу поліції), який підозрюється у заподіянні 21 січня 2014 року середньої тяжкості тілесних ушкоджень двом учасникам акцій протесту на даху колонади стадіону “Динамо”, що на перехресті вул. Грушевського та Паркової дороги, у м. Києві”, – йдеться в повідомленні.

Підозрюваному повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) КК України.

Суд відмовив слідчому і прокурору в обранні підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, і обрав йому запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Досудове розслідування триває.

Читайте також:
Генпрокуратура арештувала за події на Майдані ще чотирьох харківських “беркутівців”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна