У Кіровограді викрили на хабарах працівників військкомату й “Укрпошти”

 

У Кіровограді Служба безпеки України спільно з прокуратурою та поліцією викрила на хабарництві одного з керівників міського військового комісаріату та високопосадовця місцевої дирекції “Укрпошти”.

Майор, через кума-посередника, вимагав від місцевого мешканця 43 тисячі гривень за допомогу в ухиленні від призову на військову службу. Правоохоронці затримали майора-хабарника та посередника в момент передачі грошей.

Посадовець “Укрпошти” вимагав від підрядника, який виграв тендер на постачання комплектуючих до оргтехніки та обслуговування комп’ютерного обладнання, “відкат” у розмірі 30 відсотків від суми контракту – 186 тисяч гривень. Гроші мали перерахувати на картковий рахунок в одному з банків міста. Та після отримання 50 тисяч гривень здирника було затримано.

Як інформує прес-центр СБ України, в обох випадках відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу (“одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище”, – карається позбавленням волі на строк від 8 до 12 років з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років).

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Читайте також:
Затримали на хабарі ще одного лікаря з військкомату

СБУ порушила справу за розкрадання 20 млн. грн. на “Укрпошті”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна