Тимошенко слідом за Ляшком подала позов до суду щодо газових тарифів Кабміну

 

Лідерка фракції ВО “Батьківщина” в парламенті Юлія Тимошенко подала в Окружний адмінсуд Києва позов проти Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) про неправомірність підвищення тарифів на на теплову енергію й центральне опалення з 1 липня. Про це вона заявила в ефірі телеканалу “112 Україна”.

Також Тимошенко просить скасувати рішення Кабінету Міністрів про затвердження граничної ціни продажу газу для потреб теплокомуненерго на рівні 6879 грн./тис. куб. м, повідомляють “Українські новини”.

“Це буде два судових процеси. Один – проти Кабінету Міністрів Гройсмана, а другий – проти НКРЕКП”, – сказала лідерка “Батьківщини” журналістам.

 

Раніше голова фракції “Радикальної партії” Олег Ляшко також звернувся до Окружного адмінсуду Києва з аналогічним позовом проти НКРЕКП.

Як відомо, 9 червня НКРЕКП підвищила тариф на теплову енергію й послуги центрального опалення з 1 липня в середньому на 75-90%.
Основною причиною підвищення стало те, що з 1 травня Кабмін затвердив граничну ціну продажу газу для потреб теплокомуненерго на рівні 6879 грн./тис. куб. м (із ПДВ і витратами на транспортування).

Відповідаючи на питання, якою саме має бути ціна на газ для населення, Юлія Тимошенко сьогодні сказала: “По-перше, ринку не існує, і коли вам говорять про ринкову ціну на газ, то це обман. Сьогодні собівартість видобутку українського газу – від 18 до 20 доларів за 1 тис. куб. м. Додайте туди мінімальну рентабельність, нехай навіть 100%, додайте транспортування, податки і все інше і давайте ми будемо боротись за таку ціну з власного видобутку, яку своєму народові ставить, наприклад, Казахстан, 82 доларів за 1 тис. куб. м. І в ціні на газ видобутку Казахстану для своїх громадян закладено інвестиційні проекти на видобуток газу, транспортування, величезну рентабельність, а собівартість у нас із Казахстаном однакова”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна