Місія ОБСЄ потрапила під мінометний обстріл бойовиків

 

Експерти спостережної місії ОБСЄ потрапили під мінометний обстріл біля селища Водяне за 94 кілометри від окупованого бойовиками Донецька.

Під час координації режиму припинення вогню на Донбасі, біля Водяного (Донецька область) спостерігачі місії ОБСЄ потрапили пі мінометний обстріл бойовиків. Про це йдеться у звіті місії.

“Об 11:18 СММ діяла в режимі пішого патруля і розмовляла з подружньою парою біля їхнього будинку, коли на село впали сім мінометних снарядів, імовірно, калібру 82 міліметри”, – зазначено в повідомленні.

Спостерігачі ОБСЄ негайно зв’язалися з членами дзеркального патруля СММ у контрольованому “ДНР” Комінтерновому (за 23 кілометри на північний схід від Маріуполя), якого супроводжував представник Збройних сил Російської Федерації в СЦКК, щоб забезпечити припинення вогню.

За 15 хвилин, коли ситуацію оцінили як безпечну, члени патруля вийшли з будинку і прослідували до двох бронемашин СММ, припаркованих приблизно за 70 метрів на захід від будинку.

В цей час патруль почув ще два вибухи в селі, ймовірно з міномета, і це змусило членів патруля лежати на землі до можливості безпечно дістатися до транспортних засобів.

Впродовж всього цього часу водії місії залишалися в своїх машинах. Звідти вони спостерігали один вибух на відстані приблизно 100-150 метрів на північ, та ще один на такій же відстані на південному сході.

Одна міна спричинила пожежу в будинку в південно-західній частині села; будинок сильно горів, коли патруль залишив населений пункт.

Читайте також:
Пошук обсє Місія ОБСЄ виявила на Донбасі російські радіолокаційні станції

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна