Мін’юст послав у Росію запит на допит Януковича по відео

 

Міністерство юстиції України відправляє у мін’юст Росії запит Святошинського райсуду Києва про проведення допиту в режимі відеоконференції екс-президента Віктора Януковича та колишнього командувача Внутрішніх військ України Станіслава Шуляка.
Про це у четвер на своїй сторінці у “Фйсбуці” написав заступник міністра юстиції України Сергій Петухов.

“Відправляємо в мін’юст РФ запит Святошинського суду про проведення допиту Януковича та Шуляка в режимі відеоконференції як свідків по справі про розстріл Майдану “беркутівцями” 20 лютого 2014 року. Чекаємо на чергову дозу легітимності з Ростова”, – зазначив Петухов.

Як відомо, Святошинський районний суд Києва вирішив допитати у відеоконференцзв’язку колишнього президента Януковича у справі проти п’яти колишніх співробітників “Беркута”, яких звинувачують у розстрілі 48 активістів Євромайдану.

Також захисники екс-“беркутівців” попросили суд допитати шляхом відеозв’язку колишнього командувача ВВ Станіслава Шуляка.

Суд задовольнив клопотання захисту про допит низки осіб, в тому числі і Януковича.
При цьому суд зобов’язав адвокатів екс-“беркутівців” забезпечити явку всіх допитуваних і підготувати документи про міжнародно-правову допомогу для допиту шляхом відеоконференцзв’язку Януковича і Шуляка.

Читайте також:
Прокуратура оприлюднила докази вбивства активістів Євромайдану зі зброї екс-беркутівців

Суд у справі про розстріли 20 лютого: названо ще 18 беркутівців “Чорної роти”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна