Конгрес СУМ у США закликав надати Україні летальну зброю та працювати на інформаційному фронті

 

Працювати з урядами західних країн задля надання Україні летальної зброї – такою була одна з резолюцій ХІХ Світового конгресу Спілки української молоді, який відбувся в місті Віппані (штат Нью-Джерсі, США).

Форум однієї з двох найбільших українських молодіжних організацій діаспори проходив 9-12 червня й підсумував діяльність СУМу за п’ять років та обрав нові керівні органи Спілки, що діє в 10 країнах на 4 континентах.

Андрій Бігун і Петро Дума, новий і попередній голови СУМу

Андрій Бігун і Петро Дума, новий і попередній голови СУМу

На каденцію 2016-2021 років Світову управу СУМ очолив Андрій Бігун (США), повідомили Новинарні в прес-службі Спілки.

Делегати, що представляли Австралію, Америку, Велику Британію, Канаду, Німеччину та Україну, вшанували молитвою і хвилиною мовчання пам’ять СУМівців Євгена Войцехівського та Віталія Волкотруба, які загинули в ході АТО на Донбасі, обороняючи територіальну цілісність та незалежність України.

Учасники конгресу наголосили на важливості європейських та євроатлантичних устремлінь України та закликали українську молодь активно долучитися до поширення серед світової  громадськості правдивої інформації про пов’язані з російською агресією події на Сході України та в Автономній республіці Крим.

“Закликати всіх членів СУМ (…) активно давати відсіч агресору в інформаційному просторі, сприяти перекладу цієї правдивої інформації англійською та іншими мовами і поширенню її серед іноземної аудиторії”, – йдеться в резолюціях конгресу.

СУМівці підкреслили необхідність формування сучасної боєздатної Української армії, а також  “рекомендували членам організації активно працювати з представниками урядів країн свого поселення задля підтримки законопроекту про надання Україні летальної зброї”, ідеться в повіломленні.

“Сьогодні моральна і матеріальна допомога, як і політичні маніфестації на підтримку України, стоять на порядку денному. Захист політичних в’язнів, які знаходяться в руках терористів або Росії, оборона військовополонених, контроборона проти російської гібридної війни в медіа, підтримка комітетів, які в парламентах різних країн сприяють Україні, має належати до діяльності крайових управ СУМ”, – постановили делегати зібрання у Віппані (Wippany).

Учасники зібрання підкреслили необхідність та актуальність дальшої реалізації низки започаткованих організацією та її членами благодійних проектів, спрямованих на підтримку поранених бійців та сімей полеглих українських вояків.

Делегати також зокрема привітали рішення української влади щодо перенесення на 14 жовтня дати відзначення Дня захисника України та  впровадження 8 травня Дня пам’яті та примирення.

учасники 19 світового конгресу СУМ 1

Учасники сесії СУМу у Віппані. Фото: СУМ

Учасники сесії СУМу у Віппані. Фото: СУМ

 

Спілка української молоді – молодіжна виховна організація, яка займається вихованням молоді на християнських та патріотичних засадах.

СУМ засновано у 1925 році в Києві. У 1946 році діяльність СУМ відновлено в повоєнній Німеччині. З того часу організація поширює свою працю на різні країни світу в Західній Європі, Північній і Південній Америці та Австралії.

Нині СУМ є однією з двох найбільших українських молодіжних організацій діаспори, а її члени – впливовими громадськими діячами.

Ключову роль у формуванні виховної системи організації відіграв професор Григорій Ващенко, який вважається засновником школи “національного виховання”. Для потреб СУМу Ващенко написав головну свою працю “Виховний ідеал”.

В Україні відновлена СУМ діє з 1989 року.

Читайте також:
Співаючий далекобійник: “Теми пісень мені вже замовляють колишні нардепи”.
Інтерв’ю “
Новинарні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна