Фоменко пояснив, чому збірна провалила Євро, і подав у відставку

 

Михайло Фоменко подав у відставку з посади головного тренера національної збірної України з футболу. Про це  сам фахівець заявив в інтерв’ю офіційному сайту Федерації футболу України.

“Який сенс продовжувати співпрацю, якщо завдання, яке було поставлено перед нами, ми не виконали? Я беру відповідальність за відсутність результату на себе та подаю у відставку”, – заявив наставник.

Фоменко зазначив, що вдячний Федерації футболу за створені умови для роботи та для підготовки до чемпіонату Європи.

“Усе було на найвищому рівні. Дякую за співпрацю ФФУ та хочу попросити вибачення в українських вболівальників за те, що не зміг виправдати їхні сподівання”, – підсумував він.

Пояснюючи причини провалу, Михайло Фоменко сказав: “Тут склалося чимало факторів. Перший – непроста група. Плюс – незручний календар. Все ж таки має значення, з ким грати першу гру – з німцями чи з кимось іншим: такі матчі забирають багато фізичних і моральних сил.
Чому так відбулося? Я вже називав дві причини. Перша – не було колективу, друга – деякі гравці були психологічно не готові до Євро. (…)
Чому люди не готові психологічно до матчів Євро і чому не було колективу – це цілком моя провина. Не зміг достукатися до їхньої свідомості. Значить, треба було більше проводити індивідуальних бесід. Завжди винен керівник, а не виконавець”.

Нагадаємо, збірна під керівництвом Фоменка на поля Франції програла всі три матчі і стала найгіршою на Євро-2016 за всіма показниками (0 очок, різниця забитих і пропущених м’ячів – 0:5).
За участь у фінальному турнірі збірна заробила 8 мільйонів євро, при тому що нічия додатково приносила 0,5 млн., а перемога – 1 млн. євро.

Наступним тренером збірної преса називає Андрія Шевченка.

Читайте також:
Арбітра, який “засудив” Україну в матчі з Польщею, відправили з Євро-2016 додому

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна