Черговий напівпорожній російський гумконвой незаконно перетнув кордон з Україною

 

Сьогодні в Україну прибув 53-й незаконний російський “гуманітарний конвой”. Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби.

У відомстві наголосили, що переміщення так званого “гумконвою” відбувалося з грубим порушенням норм міжнародного та вітчизняного законодавства і погоджених з Міжнародним комітетом Червоного Хреста модальностей. Тому  українська міжвідомча група здійснювала лише візуальне спостереження без виконання контрольних функцій.

Всього сьогодні в період з 07.10 до 07.55 через російський пункт пропуск “Донецьк” на в’їзд в Україну в’їхала колона “гумконвою” у складі 45 автомобілів.

Зазначається, що під час візуального огляду транспортних засобів було встановлено, що вантажівки нібито перевозили продукти харчування, медикаменти і будматеріали та прямували у напрямку м. Луганська. Також уже традиційно автівки слідували напівпорожніми.

Читайте також:
З прибуттям чергового російського гумконвою кількість обстрілів в зоні АТО суттєво зросла

Чергова колон російського гумконвою з грубим порушенням в’їхала в Україну

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна