Нуланд з Парубієм обговорили зустріч президентів та надання Україні летальної зброї

 

Помічник державного секретаря США у справах Європи і Євразії Вікторія Нуланд провела зустріч з головою Верховної Ради Андрієм Парубієм. Про це повідомляє “Інтерфакс-Україна“.

Нуланд повідомила, що президент США Барак Обама і президент України Петро Порошенко має намір зустрітися у Варшаві в рамках саміту НАТО.

“Ми хочемо відчути атмосферу напередодні зустрічі наших президентів – нашого і вашого – у Варшаві на саміті”, – заявила В.Нуланд на зустрічі з головою Верховної Ради Андрієм Парубієм у середу в Києві.

Саміт НАТО відбудеться у Варшаві 8-9 липня.

Парубій заявив, що  українська сторона сподівається на рішення США про надання їй летального озброєння.

“Ще раз хочу подякувати Вам за одержувану нами допомогу: обладнання нелетального типу, проведення спільних тренувань наших військових і військових США, дуже важливу надану допомогу нашим пораненим військовим. Україна продовжує сподіватися на рішення по летального озброєння”, – сказав він.

Він поінформував помічника держсекретаря США про активізацію дій російських військових на сході України останнім часом. “Ми просто здивовані таким спалахом агресії, яка триває вже понад місяць. Фактично, на всій лінії розмежування свідомо провокуються і активізуються дії російських військових”, – розповів спікер.

“І ми повинні про це голосно говорити світу, що мінські угоди не тільки не виконуються Путіним (президент РФ Володимир Путін – ІФ), а демонстративно ігноруються”, – додав А.Парубій.

Голова парламенту подякував за активну позицію США в питанні підтримки України на міжнародному рівні, яка відіграє ключову роль в питанні продовження санкцій до РФ. “Я впевнений, що це питання є важливим не тільки для України, а й для всієї міжнародної спільноти, щоб той, хто порушує систему безпеки, відповідав, ніс покарання”, – сказав він.

При цьому спікер зазначив, що, незважаючи на складну політичну ситуацію, український парламент провів низку важливих реформ, “найважливішою з них, очевидно, є судова реформа”.

“Більшість законів, необхідних для співпраці з МВФ, – близько 10, було ухвалено, відбулося переформування української армії напередодні саміту НАТО у Варшаві, ухвалено також низку важливих соціальних законів”, – розповів А.Парубій.

Читайте також:
У Київ прибула Нуланд, щоб обговорити реформи та Мінські угоди

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна