Голова СБУ виступив проти люстрації “за формальними ознаками”

 

Голова Служби безпеки України Василь Грицак виступає проти люстрації лише за формальними ознаками. Про це він заявив в інтерв’ю для Liga.net.

“Наприклад, якийсь заступник начальника регіонального органу в Тернополі потрапив під люстрацію. Він в очі Януковича ніколи не бачив, нічого поганого не зробив. І його, за формальною ознакою, звільняють… І при цьому є люди, які взагалі не мали відношення до керівних посад, але творили беззаконня – ламали долі, підпалювали активістам машини. Їх люстрація не стосується”, – сказав голова СБУ.

“На жаль, нинішня люстрація вибила з СБУ багато хороших кадрів, яким мені соромно дивитися в очі. Вони приходять і кажуть: “Василю Сергійовичу, нехай прийде хоч один чоловік з Майдану і скаже, що я зробив щось не так або чимось нашкодив під час Революції гідності”, – зазначив Грицак.

Він наголосив, що підтримує процес очищення Служби на всіх рівнях, але люстрація потрібна лише відносно тих, хто скоїв злочин.

“З ними треба чинити, як годиться: звільняти чи садити за ґрати, якщо є склад злочину. Я розумію, що це надзвичайно важка праця. Але є рішення про люстрацію, які я хотів би переглянути”, – підкреслив голова СБУ.

Читайте також:
Конституційний суд не завершив розгляд закону про люстрацію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна