“Гаїшника”, який наводив “гради” “ДНР” на Маріуполь, засудили до 9 років тюрми

 

Колишнього міліціонера, який наводив “гради” бойовиків під час трагічного обстрілу Маріуполя в січні 2015 року, засудили до дев’яти років ув’язнення. Про це повідомила прес-служба прокуратури Донецької області.

У листопаді 2014 року маріуполець 1975 р.н., який раніше працював у правоохоронних органах, почав співпрацювати з бойовиками “ДНР”. Позивний “Гаїшник” передавав бойовикам інформацію про місця дислокації військовослужбовців Збройних сил України та інших військових формувань, що беруть участь в антитерористичній операції на території Донецької області. Надалі цю інформацію терористи використовували для артилерійських обстрілів. Зокрема, він коригував вогонь бойовиків “ДНР” 24 січня 2015 року.

Головною їх метою, за даними слідства, були блокпости та інші місця дислокації ЗСУ поблизу Маріуполя. Однак, через неточність координат, бойовики з установок “Град” обстріляли житловий мікрорайон “Східний” у Маріуполі, внаслідок чого загинули 30 людей, ще понад 100 отримали поранення.

Частково або повністю було зруйновано майже 200 будівель. Це був наймасштабніший обстріл населеного пункту за період АТО, повідомляє сайт 0629.

За скоєння кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи організації) і ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) КК України, суд призначив “Гаїшнику” покарання у вигляді 9 років позбавлення волі.

Читайте також:
Суд на Запоріжжі посадив підривника з “ДНР” на 12 років

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна