Фахівці МОЗ кажуть, що не варто розраховувати на швидке закінчення епідемії в Ізмаїлі

За оцінками фахівців, не слід розраховувати на швидке закінчення спалаху епідемії Ізмаїлі. Про це йдеться в повідомленні відомства.

Фахівці пояснили, це спричинене тим, що від хворих, а отже і з навколишнього середовища, виділяється кілька різних збудників. А спекотна погода сприятиме зберіганню вірусів у навколишньому середовищі. У цих умовах надзвичайно важливо не нехтувати правилами гігієни.

За даними Держсанепідслужби України, станом на ранок 22 червня від початку спалаху кишкових інфекцій у місті Ізмаїл за медичною допомогою звернулось 538 осіб, серед них 309 – діти. У лікувальних закладах міста на стаціонарному лікуванні у стані середньої важкості перебуває 234 особи, з низ 109 дітей. Виписано з лікувальних закладів за час захворювання 304 людини.

Протиепідемічні заходи та лабораторні дослідження тривають.

Читайте також:
Кількість постраждалих внаслідок масового отруєння в Ізмаїлі перевищила півтисячі

Інфекція в Ізмаїлі: зростає кількість уражених дорослих

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна