У Норвегії сформують військовий підрозділ для стримування можливої агресії з боку Росії

 

У норвезькому гарнізоні Сор-Вернігора, який знаходиться за годину їзди від кордону з Росією, буде сформовано підрозділ, у якому будуть базуватися понад 200 військовослужбовців з легким зенітним і протитанковим озброєнням. Про це повідомляє 112.ua з посиланням The Barents Observer.

“Завдання рейнджерів – затримати можливу атаку на Норвегію, поки країна отримає допомогу від союзників”, – заявив член парламенту Франк Бакке-Єнсен, який представив новину про розміщення рейнджерів у гарнізоні.

Він також назвав Норвегію – “НАТО на півночі”.

Протитанкова зброя може зупинити танки і зенітні установки, а також може збивати вертольоти.

“Ви двічі подумаєте, перш ніж перетнути кордон, коли ви знаєте, що є така зброя”, – говорить Бакке-Єнсен.

Підрозділ буде сформовано із 150 солдатів-строковиків та 46 офіцерів за контрактом. Сьогодні в гарнізоні служать 600 прикордонних солдатів-строковиків і офіцерів, багато з них розгорнуті вздовж 196 км сухопутного кордону з Росією.

При цьому на території Росії, менш ніж за годину їзди від норвезького кордону, дислокуються два гарнізони: 200-а окрема мотострілецька бригада і 61 бригада морської піхоти в Печензі, які мають на озброєнні танки та іншу бронетехніку.

Ще один гарнізон, який є частиною нової російської арктичної бригади в Алакурті, розташовано південніше на Кольському півострові.

Читайте також:
У Латвії стартували масштабні навчання НАТО. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна