Гройсман розповів, скільки грошей йому пообіцяли в США, і починає будувати дороги

 

Сполучені Штати додатково виділять Україні 220 млн. доларів на проведення реформ. Про це прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив сьогодні, 21 червня, на прес-конференції за підсумками свого робочого візиту до США.

“Прийнято рішення, що США додатково виділять нам 220 млн. доларів на проведення реформ. Це додаткові ресурси”, – сказав прем’єр.

За його словами, ці гроші будуть направлені на судову реформу та на підтримку реформи митної служби України, “також будуть ресурси на децентралізацію та на енергонезалежність”.

“Також було узгоджено, що ми спільно зі Світовим банком розробимо стратегію розвитку українських доріг. Маємо розробити чітку стратегію того, що ми будуємо, в яких напрямках, підкреслити наше географічне розташування, підвищити транзитність по Україні”, – повідомив Гройсман.

“Після затвердження такої стратегії ми зможемо достатньо серйозно і масштабно розпочати будівництво українських доріг. На це ми можемо залучити наступного року декілька мільярдів доларів, що є суттєвим ресурсом для будівництва і реконструкції українських доріг”, – підсумував глава уряду.

“Я би хотів, щоб з весни 2017 року ми розпочали повномасштабне будівництво українських доріг”, – сказав він.

На цій прес-конференції Володимир Гройсман також зазначив, що загальний обсяг коштів, очікуваних Україною від Міжнародного валютного фонду в 2016 році, становить 1,7 млрд доларів.

“Що стосується траншу, то сумарний транш 2016 року має становити 1,7 млрд. доларів”, – сказав він.

Раніше міністр фінансів Олександр Данилюк заявив, що Україна практично погодила меморандум щодо другого перегляду програми реформ з МВФ і очікує позитивних новин про надання Україні третього траншу кредиту в липні.

Перший транш за новою програмою в обсязі 5 млрд. доларів Україна отримала у березні 2015 року, другий, на 1,7 млрд. доларів – у серпні 2015 року.

 

Читайте також:
Гройсман не бачить жодних об’єктивних причин, щоб Україна була у зубожінні

Гройсман обіцяє, що за три роки Україна отримає нормальні дороги

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна