Деканоїдзе пояснила, чому в поліції лишається корупція

 

Голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе визнала, що “поки не вдалося скасувати всі корупційні складові” в поліцейській структурі. Про це вона сказала сьогодні, 21 червня, виступаючи перед правоохоронцями.

“На жаль, мушу сказати, що нам не вдалося поки скасувати всі корупційні складові. Тому що перше – мотивація, якої немає у поліцейських. Друге – це технічне обладнання, коли кожен поліцейський не відчуває себе гідно, нема форми і машини і так далі. Третє – коли немає цілісності в правоохоронній системі для того, щоб хоч розуміти, що кожна людина, починаючи з рядового співробітника, пережила таку ментальну трансформацію, що так, ми зараз працюємо по-новому, а працюємо по-новому – це означає, що не тільки поліція повинна працювати по новому, а і вся правоохоронна система”, – заявила Деканоїдзе в ефірі каналу “112 Україна”.

При цьому, за словами глави Нацполіції, довіра громадян до її структури перебуває на високому рівні.

“Довіра в Національної поліції України – це десь близько 48%. Коли у нас було в історії, коли довіра в міліції була близько 50%? Ніколи. Довіра у міліції була десь 5-6%. Зараз люди нам довіряють, але я усвідомлюю і вся наша команда усвідомлює, що якось вже треба виправдовувати цю довіру, коли кожна людина розуміє, що поліція, чоловік у формі захищає і виправдовує їхні надії”, – заявила Деканоїдзе.

Читайте також:
Деканоїдзе розказала про причини значної кількості кримінальних справ проти поліцейських. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна