Ар’єв направив у Генпрокуратуру матеріали про зловживання ще одного Героя України

 

Народний депутат від Блоку Порошенка Володимир Ар’єв повідомив, що направив Генеральній прокуратурі матеріали щодо схеми виводу грошей за кордон оточенням екс-президента Віктора Януковича.

“Поінформував ГПУ про місце великої риболовлі – схему виводу грошей за кордон оточенням Януковича. Йдеться про родину Янковських (старший – “герой” України, проти якого СБУ розслідує справу по співпраці з терористами)”, – написав депутат у “Фейсбуці”.

“Ця справа стала об’єктом уваги міжнародного консорціуму журналістів-розслідувачів OCCRP, представнику якого я прокоментував цей випадок. Йдеться про виведення сотень мільйонів доларів концерну “Стірол” з України та ухилення від сплати податків в Україні, Угорщині та інших країнах Європи”, – розповів депутат.

Ар’єв зазначив, що список підприємств, які брали участь у відмиванні коштів, не оприлюднює, “щоб не підготувались”.

Як відомо, у вересні 2010 року концерн “Стирол” увійшов до холдингу Ostchem Group, підконтрольного Group DF українського бізнесмена Дмитра Фірташа.

Читайте також:
У маєтках Клюєва і Сівковича в Кончі-Заспі проводять обшуки. Щодо Ляшка помилились

На хабарі затримали Героя України – першого заступника голови ОДА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна