Минулої доби найгарячіше було на Маріупольському напрямку, – штаб АТО

 

За минулу добу, 18 червня, бойовики 44 рази обстріляли позиції сил антитерористичної операції (АТО). Про це повідомляє прес-служба штабу АТО.

“Протягом минулої доби ситуація в районі проведення АТО залишалася не спокійною. Загалом зафіксовано 44 обстріли позицій Збройних Сил України, з них – по 19 на Донецькому і Маріупольському напрямках та 6 на Луганському”, – йдеться в повідомленні.

На Маріупольському напрямку гаряче було поблизу Красногорівки, де порушуючи Мінські угоди, російські окупанти чотири рази накривали наші укріплення з мінометів калібру 82 та 120 мм та двічі з танків. Під мінометним вогнем опинились ще й опорні пункти поблизу Талаківки, Широкиного та Лебединського, а позиції поруч Водяного та Мар’їнки потрапили під обстріл з кулеметів та гранатометів.

На Донецькому напрямку бойовики обстріляли позиції сил АТО у районі Зайцевого, Новгородського та Авдіївки – з озброєння різних систем. Окрім того, опорні пункти поблизу Авдіївки, Невельського та шахти Путилівська (Бутівка) російські окупанти обстрілювали ще й з мінометів різних калібрів, а близько опівночі неподалік Невельського ворог вів вогонь із 122 мм САУ.

На Луганському напрямку наших бійців у районі Новозванівки окупанти обстрілювали з зеніток, а згодом долучили ще і міномети. Неподалік Попасної та Новоолександрівки по позиціях вівся вогонь з кулеметів та гранатометів різних систем.

Повідомляється, що в окремих випадках підрозділи ЗС України відкривали вогонь у відповідь.

Читайте також:
Важкий бій під Водяним: українські війська зазнали втрат

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна