Генштаб через Раду обмежує термін контракту із ЗСУ в особливий період

 

Військовослужбовці, які уклали контракт із ЗСУ “на особливий період” та відслужили не менше 18 місяців, зможуть продовжити контракт на 6, 12, 18 місяців або звільнитися з військової служби.
Це передбачає проект змін до Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу” щодо уточнення термінів військової служби в особливий період, внесений Генеральним штабом ЗСУ.

Законопроект уже перебуває на розгляді профільного комітету Верховної Ради, зазначили в ГШ.

Проект закону усуває розбіжності в проходженні військової служби різними категоріями військовослужбовців.
Як відомо, військовослужбовці, які уклали шестимісячний контракт, після завершення шестимісячного терміну можуть звільнитися з військової служби без додаткових вимог (зокрема, можливість укладати контракт на 6 місяців з’явилася з початку цього року, спричинивши великий наплив контрактників).
При цьому в Збройних силах України продовжують проходити службу військовослужбовці, які підписували контракт “на особливий період” протягом невизначеного терміну.

Натомість пропонується внести зміни до закону, якими передбачити в особливий період чіткі терміни проходження військової служби: шість, дванадцять і вісімнадцять місяців.

Військовослужбовці, які уклали контракт на особливий період і відслужили не менше 18 місяців, матимуть можливість продовжити контракт на певний строк – шість, дванадцять і вісімнадцять місяців, або звільнитися з військової служби, повідомляє прес-служба Генштабу на сторінці в “Фейсбуці”.

Читайте також:
Щотижня контракт із ЗСУ укладають близько тисячі осіб

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна