За добу ЗСУ втратили 5 бійців пораненими

 

За минулу добу, 17 червня, внаслідок бойових дій на Донбасі жоден з українських військовослужбовців не загинув, п’ятеро бійців отримали поранення.
Про це на брифінгу повідомив речник адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

За даними штабу, одного бійця було поранено в районі шахти “Бутівка”, четверо дістали поранень поблизу Мар’їнки.

Лисенко відзначив, що на Донецькому напрямку кількість обстрілів суттєво знизилася – до 8 обстрілів і збройних провокацій з добу.
Однак при цьому один з обстрілів поблизу Авдіївки, коли бойовики застосували міномети, зенітні установки, гранатомети різних модифікацій та кулемети зі стрілецькою зброєю, тривав майже півтори  години. Загалом у районі Авдіївки та шахти “Путилівська” (“Бутівка”) бойовики випустили 31 мінометну міну.

У напрямку Маріуполя, зазначив речник, половина з 22 обстрілів припала на позиції українських військ біля Мар’їнки.

“Минулої доби окупанти не застосовували тут важке озброєння, але майже кожен обстріл супроводжувався вогнем з гранатометів. Близько 19:00 бойовики обстріляли з крупнокаліберного кулемета контрольний пункт “Мар’їнка”. Двоє мирних жителів зазнали поранень”, – зазначив речник АП.

Нагадаємо, раніше цього дня штаб АТО повідомив загалом про 30 обстрілів за добу.

Читайте також:
З початку АТО Україна втратила 35 військових медиків

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна