У харківському метро затримали АТОшника з гранатою

 

У харківському метро поліціянт-спецназівець затримав бійця АТО з гранатою.

Як повідомляє прес-служба головного управління Нацполіції в Харківській області, старший лейтенант батальйону поліції особливого призначення повертався сьогодні, 18 червня, додому після добового чергування. Серед пасажирів він помітив чоловіка, який переклав предмет, схожий на боєприпас, з одної кишені до іншої.

Правоохоронець прослідкував за підозрілим громадянином до місця, де його можна було затримати без шкоди ддля оточуючих. Для допомоги він покликав працівників батальйону поліції з охорони метрополітену. Разом вони затримали підозрілого та вилучили у нього гранату.

Як було встановлено, 28-річний чоловік проживає у Богодухові, брав участь у бойових діях в зоні АТО.

Судячи з фото, що ілюструє повідомлення прес-служби НП, вилучена ручна осколкова граната Ф-1 дистанційної дії, призначена для ураження живої сили противника в оборонному бою. Найімовірніший радіус ураження осколками цієї гранати – 35-45 метрів, максимальний радіус – до 200 метрів.
також поліція оприлюднила фото учасника бойових дій порушника закону.

За фактом події слідчі відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України – “незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами”. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.

Читайте також:
СБУ прозвітувала про попереджений теракт з гранатою на Луганщині

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна