Лещенко назвав брехнею, що в ГПУ немає подання на арешт Юрія Бойка, і пообіцяв його оприлюднити

 

Народний депутат від БПП Сергій Лещенко заявив, що буде змушений оприлюднити подання Генпрокуратури до Верховної Ради на притягнення до відповідальності й арешт Юрія Бойка, якщо генпрокурор Юрій Луценко “переховуватиме”лідера фракції “Опозиційного блоку”.

Про це Лещенко написав на своїй сторінці у “Фейсбуці“.

“Генпрокурор Луценко каже, що в нього немає тексту подання на арешт Бойка. «На жаль, коли я прийшов на посаду, ні в мене на столі, ні в мене в сейфі, всупереч твердженням певних депутатів, жодного подання на жодного депутата не було. Більше того, при ретельному допиті своїх заступників, я не виявив, в кого воно хоч раз було», – наводить нардеп слова Луценка.

“На жаль, або Луценко бреше сам, або йому збрехали підлеглі заступники. Подання на арешт Бойка було підготовлено прокурором Адріаном Лупу рік тому, воно пішло на підпис до [Віктора] Шокіна, а той його заховав у шухляду. У мене є копія цього документу. Після призначення Луценка я надіслав йому екземпляр – і навіть отримав відповідь від його екс-заступника Говди”, – зазначив Лещенко.

відповідь-Говди-Лещенку

“Якщо Луценко і дали буде переховувати Бойка, я буду змушений, попри наявну там таємницю слідства, оприлюднити текст подання, яке вже рік блокується генеральною прокуратурою України”, – наголосив Лещенко.

Читайте також:
“І нашим, і вашим”. Новий генпрокурор розповів про розслідування резонансних справ

Прокуратура затримала ще одного соратника Курченка – “регіонала” Кацубу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна