Порошенко обговорив з Ватиканом суверенітет України та питання звільнення заручників

 

Президент України Петро Порошенко запросив Папу Римського Франциска відвідати Україну. Про це він написав у “Фейсбуці” за результатами зустрічі за результатами зустрічі з Державним секретарем Святого престолу і Ватикану кардиналом П’єтром Пароліном.

“Запросив Папу Римського Франциска відвідати Україну. Ми будемо щиро раді вітати Його Святість на українській землі! Ми щиро цінуємо дипломатичні зусилля Ватикану для встановлення миру в Україні”, – написав Порошенко.

Також президент висловив надію, що Ватикан і надалі підтримуватиме суверенітет України.

“Переконаний, що Святий Престол й надалі діятиме в дусі невизнання анексії Криму й підтримки суверенітету, незалежності та територіальної цілісності України”, – зазначив він.

Під час брифінгу Порошенко заявив, що було досягнуто домовленість із Ватиканом про сприяння у звільненні полонених українців.

“Ми домовилися скоординувати наші дії із залучення Святого престолу до гуманітарних місій зі звільнення заручників, які перебувають у неволі”, – сказав він.

З слів Порошенка, Ватикан також підкреслює необхідність припинити порушення Росією прав людини в окупованому Криму.

Читайте також:
Ватикан виділив значну допомогу для жертв насильства на Донбасі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна