Після денного затишшя бойовики знову взялися за зброю

 

Якщо з 00:00 годин 16 червня до шостої години вечора обстановка в районі проведення АТО відносно стабілізувалася (12 обстрілів), то ввечері бойовики знову почали активні обстріли українських укріплень.

“Після відносного затишшя російські окупанти з 18:00 активізувались, особливо в районі Мар’їнки, де позиції Збройних сил України більше 10 разів потрапили під вогонь зі стрілецької зброї та гранатометів різних систем”, – ідеться в повідомленні штабу АТО.

Всього за добу 16 червня зафіксовано 46 обстрілів позицій сил АТО, 24 з них – на Маріупольському, 18 – на Донецькому, 3 – на Луганському напрямку.

Укріплення поруч Красногорівки ворог обстрілював з БМП та зенітної установки ЗУ-23-2, а згодом долучив ще й важкі міномети та двічі вівся вогонь з танка.

Окрім того, як уже повідомлялося, близько 19:00 під ворожий вогонь потрапив контрольний пункт в’їзду/виїзду “Мар’їнка”, де постраждали двоє цивільних осіб.

На Маріупольському напрямку російські окупанти обстріляли опорні пункти поблизу Широкиного, Водяного, Гнутового, Славного та Новотроїцького з кулеметів великого калібру та гранатометів різних систем.

На Донецькому напрямку під мінометним вогнем супротивника опинились позиції поблизу Невельського, Луганського та Троїцького, а біля Зайцевого та Новгородського ворог гатив з кулеметів великого калібру та автоматичних гранатометів.

На Луганщині наші опорні пункти поруч із Новоолександрівкою та Попасною потрапили під вогонь мінометів калібру 82 мм, а поблизу Новозванівки – гранатометів.

Читайте також:
ГУР стало відомо, що напланували на секретній нараді російські командувачі
“ДНР” за участі ФСБ і Росгвардії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна