Луценко представив нового прокурора Одеської області

 

У п’ятницю, 17 червня, генпрокурор Юрій Луценко представив колективу прокуратури Одеської області нового керівника радника юстиції Олега Жученка. Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко звернув увагу присутніх на те, що головним завданням органів прокуратури на сьогодні є відновлення довіри населення через самочищення та “ловля великої риби”.

У пріоритеті роботи прокуратури Одеської області має стати ретельна перевірка використання бюджетних коштів.

“Я не терпітиму прокуратуру, яка роками не може розслідувати пограбування бюджетних коштів при дорожньому будівництві, зловживання тендерами, ігнорування фіктивних фірм, через які відмиваються кошти”, – зазначив Юрій Луценко.

Також Генеральний прокурор України констатував незадовільну криміногенну ситуацію на Одещині, зазначивши, що регіон займає перше місце за рівнем злочинності по державі. “В Одесі не має залишатися недоторканних кланів, які порушують закон”, – підкреслив Юрій Луценко.

Новопризначеного прокурора Одещини Юрій Луценко охарактеризував як молоду, енергійну людину, непов’язану з існуючими кланами, які маніпулюють законом, що пройшов публічний відбір на цю посаду, показавши достойні результати.

У свою чергу, Олег Жученко подякував керівництву Генеральної прокуратури України за проявлену довіру та запевнив присутніх, що повністю розуміє весь рівень відповідальності, покладений на нього і керівництвом, і суспільством у цілому.

Зазначимо,  Жученко Олег Дем’янович народився 20 січня 1986 року у м. Літин Вінницької області. У 2007 році закінчив Одеську національну юридичну академію за спеціальністю “правознавство”. З жовтня 2006 року по липень 2010 року працював на посадах слідчого та старшого слідчого прокуратури Ленінського району м. Вінниці Вінницької області. З липня 2010 року по січень 2012 року – заступник прокурора Староміського району м. Вінниці. З січня 2012 року по вересень 2015 року обіймав посади прокурора та старшого прокурора відділу прокуратури Вінницької області, прокурора Літинського району Вінницької області.

З вересня по грудень 2015 року працював заступником прокурора Одеської області, а з грудня 2015 року – першим заступником прокурора області.

Читайте також:
У Луценка розробили власний порядок таємної перевірки доброчесності прокурорів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна