Луценка обурили статки прокурорів, але зарплату підвищити пообіцяв

 

Генеральний прокурор України Юрій Луценко в ході робочої поїздки до Одеської області провів раптову перевірку роботи Одеської місцевої прокуратури №4 (Суворовський район м. Одеси), в ході якої висловив обурення з приводу невідповідності способу життя прокурорів їхнім доходам. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Генеральний прокурор поцікавився у першого заступника керівника прокуратури обставинами і вартістю придбаного автомобіля “Toyota Avalon”, вартість якого не відповідає офіційній зарплаті прокурора.

З таким підходом або продекларуйте, де взяли гроші, або звільняйтесь“, – зазначив Луценко.

При цьому генпрокурор, представляючи нового прокурора Одеської області Олега Жученка, пообіцяв  підвищення зарплат прокурорів в 2 рази.

“Я все зроблю для того, щоб виконувався закон” Про прокуратуру “в частині зарплати. Вона повинна бути майже в 2 рази збільшена”, – сказав Луценко.

При цьому він підкреслив, що збільшення зарплати можливо тільки в разі зростання рівня довіри громадян до прокуратури.

Також Луценко наголосив, що під час досудового розслідування кримінальних проваджень слідчим і процесуальним керівникам прокуратури необхідно здійснювати фіксацію процесуальних дій за допомогою технічних засобів у порядку, визначеному кримінальним процесуальним законодавством.

“Закон не передбачає такої обов’язковості, але я поставив вимогу, щоб проводилась відеофіксація усіх обшуків та виїмок”, – наголосив Юрій Луценко. “Зрештою, вся патрульна поліція вже давно має цю відеофіксацію, має вона бути і у тих, хто проводить обшуки”, – додав Генеральний прокурор.

Читайте також:
Луценко представив нового прокурора Одеської області

У Луценка розробили власний порядок таємної перевірки доброчесності прокурорів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна