Окупанти перекинули під Маріуполь новий спецпідрозділ ВДВ із Підмосков’я

 

Під Маріуполь на допомогу бойовикам прибув підрозділ кадрових десантників збройних сил Росії із бригади спецпризначення, дислокованої в Підмосков’ї. Про це йдеться у зведенні Головного управління розвідки Міноборони України, переданому Новинарні“.

“До району відповідальності 1-го мотострілецького батальйону (Комінтернове) 9-го окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1-го армійського корпусу прибув підрозділ 45-ї окремої бригади спеціального призначення (Кубінка, Московська обл.) повітрянодесантних військ ЗС РФ”, – зазначено в повідомленні.

За даними розвідки, десантники з Кубінки у взаємодії з розвідувальною ротою полку планують розвідку боєм з метою викриття системи вогню сил АТО у районах н.п. Водяне, Широкине.
“Аналогічні заходи були проведені 14 червня ц.р. у районі н.п. Павлопіль”, зазначено у зведенні.

Нагадаємо, 14 червня під Павлополем загинули два бійці 56-ї бригади ЗСУ,

Крім інших фактів ротації та посилення передових підрозділів НЗФ, розвідка повідомляє про перекидання боєприпасів і паливно-мастильних матеріалів з території Росії в окуповані райони Донбасу.

Так, через Краснодон переміщено три вантажівки боєприпасами. До міста Ровеньки доставлено 14 цистерн із паливно-мастильними матеріалами (700 тонн), до Кутейникового – дев’ять (450 тонн), до Краснодона – чотири (200 тонн), до Іловайська – три цистерни (150 тонн). Через н.п. Дякове переміщено п’ять вантажівок із боєприпасами – снарядами для 122-мм РСЗВ “Град” та танків), три з майном.

Згідно з повідомленням ГУР, українською стороною надана інформація представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ про наявність танків, артилерійських систем, САУ та 122-мм РСЗВ “Град” у районах н.п. Бугаївка, Центральний, Горлівка, Софіївка, Ясинувата, Донецьк, Нижні Бирюки, Старобешеве.

Також відмічені спроби противника спровокувати сили АТО на відкриття вогню у відповідь під час перебування на передньому краї представників СММОБСЄ.

“Володіючи інформацією про переміщення співробітників ОБСЄ, 13 червня ц.р. в районі н.п. Комінтернове підрозділ 9-го окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК здійснив обстріл наших позицій зі стрілецької зброї, після чого постановив димову завісу. Через 10 хвилин поблизу зазначеного району проїхали два автомобілі ОБСЄ. Аналогічна ситуація зафіксована 14 червня ц.р. у районі н.п. Водяне”, – повідомили в ГУР.

Нагадаємо, в червні українська розвідка “засвітила” профілі спецназівців ВДВ ЗС Росії з Кубінки, які готують диверсантів на Донбасі.

Читайте також:
ГУР: Під Новоазовськ прибув підрозділ ВДВ ЗС РФ
на чолі з ренегатом-полковником, який присягав Україні

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна