“Народний фронт” оголосив страйк через провал законопроекту про спецконфіскацію

 

Через те що депутати сьогодні, 16 червня, не включили до порядку денного законопроект про спецконфіскацію, фракція “Народний фронт” не братиме участь у наступних голосуваннях.
Про це заявив нардеп від “НФ” Олег Медуниця, повіжомляє “Інтерфакс-Україна”.

“Для нас, для “Народного фронту”, цей закон є принциповим, тому ми не беремо участь в засіданні й голосуванні, і в подальшій роботі Верховної Ради до з’ясування ситуації”, – сказав Медуниця.

Як відомо, на ранковому пленарному засіданні в четвер лише 169 нардепів із необхідних 226 проголосували за включення до порядку денного та розгляд проекту законопроекту про спецконфіскацію коштів екс-чиновників без рішення суду.
Найбільше цей проект лобіюють депутати з “Народного фронту”. Комітет ВР з питань безпеки й оборони, який очолює нардеп від “НФ” Сергій Пашинський, рекомендував парламенту прийняти згаданий законопроект після того, як він був відхилений у іншому комітеті – із законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.
Комітет Кожем’якіна вирішив, що такий закон може спричинити порушення презумпції невинуватості.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна