“Наказано любити”. Ставлення росіян до України різко поліпшилося

Ставлення громадян Росії до України покращилося після звільнення з ув’язнення в РФ Надії Савченко, пишуть російські “Ведомости” з посиланням на дані опитування “Левада-центру” і Київського міжнародного інституту соціології.

Якщо 22-25 травня цього року 26% респондентів ставилися до України добре, а 63% – погано, то за підсумками замірів 27-30 травня це співвідношення змінилося на 39% (“добре”) до 47% “(погано”).

При цьому досягла максимального значення (від початку соцдосліджень) кількість росіян, які вважають, що відносини РФ з Україною повинні бути як з іншими країнами – із закритими кордонами, візами та митницями: так вважають 36% опитаних.

Але тих росіян, хто хоче дружніх відносин між країнами, все ще більшість – 53%.

Журналіст Олександр Аргат так прокоментував результати нового соцдослідження: “Русня – народ підневільний. Скажуть по телевізору любити Україну – любитимуть”.

Нагадаємо, військову і народного депутата Надію Савченко своїм указом помилував президент РФ Володимир Путін, 25 травня її обміняли на двох засуджених у Києві російських спецназівців.

Читайте також:
Росіяни назвали трьох головних ворогів РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна