Держсекретар Ватикану привіз допомогу постраждалим на Донбасі

 

Сьогодні, 16 червня, розпочався візит в Україну державного секретаря Ватикану, кардинала П’єтро Пароліни.

У київському міжнародному аеропорту “Бориспіль” делегата Папи Римського на українській землі зустрічали, зокрема, перший віце-прем’єр-міністр України Степан Кубів, глава Української греко-католицької церкви Святослав (Шевчук), кардинал Любомир (Гузар).

Літак приземлився з певним запізненням, і на той час, коли посланець Папи Франциска вийшов на вулицю, погода різко погіршилася – доти ясне небо захмарилося й пішов дощ. Попри це, зустріч була радісною і щирою.

Фактично одразу з “Борисполя” кардинал П’єтро Пароліна відбув до Запоріжжя. Як повідомляє РІСУ, там держсекретар Ватикану зустрівся з переселенцями з Донбасу, безпритульними, якими опікуються отці-альбертини та нужденними, що харчуються у благодійній їдальні.

“Ми добре знаємо, що ця війна — це набагато більше, ніж якийсь затягнутий конфлікт: це постійна небезпека, знак протистояння цивілізацій, історій та народів, що виходить далеко поза кордони України, що може мати серйозні наслідки для рівноваги, що й так уже постійно порушується в багатьох частинах світу”, — зазначив посланець глави Римо-католицької церкви, виступаючи на зустрічі з Радою Церков.

Він пригадав слова Папи Франциска про “війну у фрагментах”, яка зараз триває у світі й потребує глобального вирішення конфлікту.

“Страждання, яке ви переживаєте, хоча й стосується безпосередньо вашої землі, однак говорить до совісті усіх людей, а також цілої міжнародної спільноти, щоб докладати усіх зусиль заради припинення драми в Україні”, — наголосив Державний секретар Ватикану.

Він також іще раз повторив, що Святий престол закликав до необхідності дотримуватися норм міжнародного права щодо території та кордонів України.

На зустрічі з Радою церков у Запоріжжі кардинал П’єтро символічно передав допомогу від католиків Європи, яку було зібрано на заклик Папи Франциска.

Як повідомляла “Новинарня”, загальноєвропейський збір пожертв для гуманітарних потреб України, ініційований Папою Римським Франциском, відбувся 24 квітня.

Суму зібраних тоді коштів буде оголошено пізніше, але відомо, що Папа долучився до неї й особистими коштами.

Відомо, що кошти призначено для жертв насильства у східній частині України: переселенців, мешканців так званої “сірої зони” поблизу лінії зіткнення, населенню, яке залишається на неконтрольованій урядом України території, передусім дітям, літнім людям та неповним сім’ям із маленькими дітьми, тим, хто зазнав тортур та інших форм катувань.

“У призначенні гуманітарної допомоги не буде поділу на підставі світогляду або релігійної, етнічної чи мовної приналежності. Єдина умова — щоб це було передано людям, які перебувають у ситуації реальної потреби. Розпочнемо з найбільш необхідної допомоги: їжа, ліки, дах над головою”, — наголосив кардинал Пароліна у своїй промові до членів Ради церков Запоріжжя.

Державний секретар Ватикану перебуватиме в Україні до 20 червня. Після Запоріжжя він відвідає Київ та Львів.

Читайте також:
Папа Франциск благословив воїнів Українського війська

Замість України Папа їде у Вірменію, Грузію та Азербайджан

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна