Євро-2016: у Ліллі затримали українця з вантажем биток на авто з російськими номерами

 

У французькому місті Лілль, де сьогодні, 15 червня, в рамках футбольного Євро-2016 відбудеться матч збірних Росії і Словаччини, поліціянти затримали особу з українським громадянством з вантажем бейсбольних биток.
Про це в коментарі “Українській правді” повідомила представник Департаменту консульської служби МЗС України Ореста Старак.

Вона розповіла, що особу із українським громадянством затримали під час поліцейського рейду в рамках забезпечення безпеки під час чемпіонату з футболу.

“Під час одного з обшуків у місті Ліль в автомобілі з російськими номерами було знайдено велику кількість бейсбольних бит, які за французьким законодавством розцінюються як холодна зброя”, – сказала Старак.

Громадянина України з цього авто затримала поліція.

За словами Старак, “імовірно, що в цієї особи є й російське громадянство”. Консульська служба цю інформацію перевіряє.

Також в МЗС заявили, що їм відомо лише про одного затриманого із українським громадянством.
Раніше сьогодні російське інформагентство ТАСС повідомило, що французька поліція затримала в Ліллі і помістила під варту двох російських та двох українських уболівальників.

Нагадаємо, наступні безлади за участю російських фанатів на Євро-2016 можуть обернутися дискваліфікацією збірної Росії, адже Російський футбольний союз уже має умовну дискваліфікацію за результатами насильства з боку вболівальників РФ у Марселі на матчі проти Англії.

Читайте також:
У Франції арештували автобус російських фанатів, які могли вбити англійця. Бійку зняли на GoPro

Німецька поліція вирахувала фанатів, які побили українців у Ліллі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна