Україна запропонувала “сепарам” день для відвідування полонених рідними

 

Україна запропонувала очільникам сепаратистів на окупованій території Донбасу провести спеціальний день для відвідування полонених їхніми родичами. Про це повідомила на своїй сторінці у “Фейсбуці” Дарка Оліфер – прес-секретар екс-президента України, представника України в Тристоронній контактній групі щодо Донбасу Леоніда Кучми – після засідання ТКГ в Мінську.

“Україна ініціювала проведення на непідконтрольній Києву частині Донбасу спеціального дня, коли б матері і дружини змогли відвідати своїх рідних, які перебувають у заручниках на території ОРДЛО. Таке відвідування може відбутися під егідою Міжнародного комітету Червоного Хреста”, – написала речниця.

Оліфер також зазначила, що “питання звільнення незаконно утримуваних осіб – найбільш чутливе і складне”.
“Але ми продовжуємо цю роботу і наполягаємо на тому, щоб люди змогли повернутися додому, до своїх близьких”, – наголосила вона.

“На засіданні підгрупи з гуманітарних питань України жорстко поставила питання про звільнення заручників – як тих, хто перебуває на території ОРДЛО, так і тих, кого утримують в Росії. Напередодні ми знову передали списки людей для звільнення в форматі “25 на 50”. Українська сторона вимагає від представників ОРДЛО назвати точне місцезнаходження наших людей – це ключова проблема в процесі звільнення незаконно утримуваних осіб”, – зазначила речниця Кучми.

Раніше цього дня представниця України у підгрупі з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко заявила, що Київ готовий дозволити відвідування бойовиків, які утримуються в Україні за вчинення злочинів, їхніми родичами.

Читайте також:
Переговори в Мінську: сепаратисти не йдуть на звільнення полонених і засудили працівника ООН

У Кіровограді жінки розвісили білборди з портретами їхніх “забутих” чоловіків у полоні “ДНР”. ФОТО

“Підвал” Луганська. Репортаж і ФОТО з місць, де тримають українських бранців

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна