Євро-2016: у Франції вже заарештували понад 100 осіб, причетних до тероризму

 

У Франції понад 100 осіб, яких правоохоронці розглядали як потенційну загрозу, були заарештовані упродовж останніх тижнів. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Франції Бернар Казньов після термінової наради за участю президента Франсуа Олланда та інших високопосадовців.

Казньов також засудив “жахливий теракт” – убивство поліцейського та його дружини у передмісті Парижа, пише DW.

Міністр не став озвучувати деталей розслідування щодо нападу у містечку Маньянвіль (Magnanville, департамент Івелін). Водночас французькі медіа Le Monde та Europe 1 повідомляють, що злочинця – 25-річного громадянина Франції – у 2013 році було засуджено до трьох років ув’язнення з випробувальним терміном шість місяців. Його визнали винним в організації “кримінального угруповання з метою підготовки терористичних актів”.

Як повідомляла “Новинарня”, неподалік від Парижа, у містечку Маньянвіль, у ніч на вівторок, 14 червня, внаслідок штурму будинку спецназівцями було застрелено чоловіка, котрий перед тим зарізав поліціянта і його дружину.
Під час перемовин з поліцейськими злочинець оголосив про свою приналежність до терористичного угруповання “Ісламська держава” (ІД).

Читайте також:
СБУ оприлюднила запис розмов французького терориста

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна