Бійців полку поліції “Київ” підозрюють у пограбуванні кабінету голови згорілого суду

 

Бійців полку поліції особливого призначення “Київ” підозрюють у крадіжці ноутбука та особистих речей голови Солом’янського районного суду Києва після пожежі в цій будівлі.
Про це на своїй сторінці в соцмережі повідомила речниця київської поліції Оксана Блищик.

За її словами, отримавши повідомлення про крадіжку з кабінету голови, на місце події негайно прибув наряд патрульної поліції, слідчо-оперативна група Солом’янського управління поліції, працівники управління внутрішньої безпеки, інспекції по особовому складу та прокуратури району.

Поліція опитала трьох осіб, яких підозрюють у скоєнні крадіжки. З’ясувалося, що всі вони – бійці полку “Київ”, які забезпечували в будівлі суду пропускний режим.

“На цей час встановлено, що вони перебували у стані алкогольного сп’яніння”, – зазначила Блищик.

Підозрюваних доставили до управління поліції, де з ними працюють слідчі та оперативники.

За цим фактом начальник Головного управління Нацполіції у місті Києві Андрій Крищенко призначив службове розслідування.
Відомості про подію належним чином зареєстрували, розпочали кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 (“крадіжка”) Кримінального кодексу України.

Усі зібрані матеріали, у тому числі і висновок службового розслідування, будуть передані до органів прокуратури для подальшого розслідування.
Зловмисникам загрожує до шести років ув’язнення, зазначила речниця поліції.

Нагадаємо, у понеділок вночі, 13 червня, зайнялася будівля Солом’янського райсуду Києва по вул. Максима Кривоноса, 25. Встановлено, що пожежа виникла в загальному коридорі на другому поверсі. Суд призупинив роботу.
Через пожежу в суді найбільше постраждала кримінальна канцелярія, де зберігали матеріали переважно вже розглянутих кримінальних справ.
Наступного дня Солом’янський райсуд поновив роботу в приміщенні Шевченківського суду.

Читайте також:
В Солом’янському суді розповіли, що пожежа не пошкодила справи, про які турбується НАБУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна