Рада ухвалила закон про державне оборонне замовлення з урахуванням пропозицій президента

 

Верховна Рада внесла зміни до Закону “Про державне оборонне замовлення”, запропоновані президентом України. Відповідний законопроект №2090а підтримали 258 народних депутатів.

Як повідомляє Ліга, глава держави, зокрема, запропонував виключити з документа пункт, за яким державні замовники можуть самі закуповувати продукцію оборонного призначення за імпортом шляхом укладення держконтракту з іноземними компаніями.

Виключити цю норму пропонувалося, оскільки вона не відповідає закону про зовнішньоекономічну діяльність та про державний контроль за міжнародними передачами товарів військового призначення та подвійного використання.

Президент також запропонував відкоригувати положення про компенсаційні договори. Раніше прийнятий закон передбачав, що в умовах особливого періоду, надзвичайного стану або проведення АТО компенсаційні договори не укладаються.

Відповідно до пропозицій президента, в такі періоди компенсаційні договори можуть не укладатися за рішенням Кабінету Міністрів.

Читайте також:
Порошенко підписав закон, що регулює закупівлі в оборонній сфері

Порошенко затвердив Стратегічний оборонний бюлетень України

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна