В Солом’янському суді розповіли, що пожежа не пошкодила справи, про які турбується НАБУ

 

Пожежа в Солом’янському районному суді м. Києва, що сталася сьогодні, в ніч із 12 на 13 червня, суттєво вплинула на судовий розгляд клопотань і актів від Національного антикорупційного бюро. Про це повідомила прес-служба НАБУ.

За даними Бюро, станом на 10 червня в Солом’янському райсуді столиці перебувало близько 150 процесуальних клопотань від детективів НАБУ, погоджених із прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, щодо яких ще не було винесено рішення або рішення було винесено, проте не було виготовлено відповідної ухвали.

“Протягом понеділка, 13 червня, офіційної інформації щодо неможливості розгляду вже поданих клопотань з боку суддів Солом’янського суду не надходило”, – зазначили в НАБУ.

Крім того, до Солом’янського районного суду м. Києва детективами НАБУ та прокурорами САП було скеровано два обвинувальні акти. На даний час доля матеріалів проваджень з’ясовується.

На понеділок, 13 червня, детективи планували подати на розгляд більш ніж десять клопотань, два з яких мали особливе значення.
“Через пожежу план слідчих дій (обшуків) було зірвано, що змусить слідчих змінити тактику ведення розслідування”, – інформують в НАБУ.

Загалом у штатному режимі суд Солом’янського району м. Києва щоденно розглядав по декілька процесуальних клопотань, які стосувалися досудових розслідувань Національного антикорупційного бюро. Із початку 2016 року усього їх було розглянуто більше тисячі.

Антикорупційне бюро закликало всі служби, задіяні у розслідуванні та усуненні наслідків пожежі у Солом’янському суді, вжити заходів для якнайшвидшого відновлення його роботи. “У разі, якщо нормальна робота суду не буде поновлена найближчим часом, це матиме негативний вплив на якість та швидкість досудових розслідувань НАБУ”, – наголосили в Бюро.

“Наголошуємо, що пожежа не зупинить НАБУ у розслідуванні корупційних злочинів, проте окремі процесуальні дії можуть бути відтерміновані”, – ідеться у відозві Бюро.

Водночас у Солом’янському суді вказують, що в результаті пожежі постраждали передусім матеріали з кримінальної канцелярії, де зберігаються вже розглянуті кримінальні провадження, по яких уже було кінцеве судове рішення, вирок чи ухвала.

“Найбільше пошкоджені матеріали кримінальних проваджень, розглянуті в попередні роки роботи суду, які зберігалися у кримінальній канцелярії. Всі інші справи, в принципі, не постраждали”, – розповів “Українській правді” прес-секретар суду Микола Мар’єв.

На питання, чи постраждали якісь матеріали, надіслані НАБУ, прес-секретар сказав: “Не постраждали”.

Мар’єв розповів, що роботу “у повному обсязі” суд планують відновити вже у вівторок в іншому приміщенні.

Читайте також:
Солом’янський суд призупинив роботу, згоріли кримінальні справи

Луценко передав НАБУ справу проти Кучми та Коломойського

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна