Раду громадського контролю НАБУ очолив “автомайданівець”

 

Рада громадського контролю при Національному антикорупційному бюро визначилася зі своїм керівним складом. Про це йдеться в повідомленні на сайті НАБУ.

“Так, під час установчого засідання 10 червня головою РГК було обрано Олексія Гриценка, представника ВО «Автомайдан», секретарем – Євгена Черняка з ГО «Трансперенсі Інтернешнл Україна»”, – ідеться в повідомленні.

До складу першої конкурсної комісії НАБУ, яка обиратиме детективів, входитимуть Олексій Гриценко, Євген Грушовець та Роман Бочкала.
У складі другої конкурсної комісії працюватимуть Алла Юрченко, Ігор Бондарчук, Дмитро Золотих, у третій конкурсній комісії – Сергій Гребенюк, Назар Первак та Ігор Василів.

У складі дисциплінарної комісії НАБУ Раду громадського контролю представлятимуть Роман Маселко та Володимир Рисенко.

Вітаючи новий склад Ради громадського контролю, директор НАБУ Артем Ситник зазначив, що сподівається на таку ж конструктивну і плідну співпрацю, як і з попереднім складом Ради (його очолював Віталій Шабунін із ГО “Центр протидії корупції”. – “Н”).

“Протягом року разом з РГК ми здійснили колосальну роботу: протестували понад 20 тисяч осіб, провели більше 4 тисяч співбесід, обрали близько 500 переможців відкритих конкурсів. Рада громадського контролю, справді, взяла на себе частину відповідальності за формування Бюро. Це дало нам змогу отримати вагомий кредит довіри суспільства та у стислі строки розпочати роботу. Сподіваюся, що і протягом наступного року ми працюватимемо ефективно, РГК буде незалежною силою, яка висловлюватиме свою точку зору на проблемні питання, і ми разом прийматимемо об’єктивні рішення”, – наголосив Артем Ситник.

За його словами, передусім новій Раді громадського контролю належить долучитися до завершення формування штату НАБУ. 

“За вашою участю ми проведемо третю хвилю конкурсу на посади детективів”, – підкреслив директор Бюро.

Чергове зібрання Ради громадського контролю має відбутися за місяць.

Нагадаємо, нова Рада громадського контролю НАБУ формувалася за підсумками інтернет-голосування і була визначена 6 червня.

Громадська рада НАБУ 2016

Читайте також:
Магера розповів, як його “ввічливо” допитали в НАБУ у справі “чорної бухгалтерії” ПР

НАБУ перевіряє та ідентифікує підписи в “чорній бухгалтерії” ПР

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.