План Ради на тиждень: призначення нової ЦВК, закони для МВФ і реформа

 

На поточному пленарному тижні Верховна Рада планує розглянути питання призначення нових членів Центральної виборчої комісії. Про це повідомив голова ВР Андрій Парубій на брифінгу за результатами Погоджувальної ради керівників депутатських груп і фракцій у понеділок, 13 червня.

За його словами, голосування, швидше за все, відбудеться у четвер, 16 червня.

“Це питання особливої ваги, бо одночасно відбувається припинення повноважень колишніх членів ЦВК і призначення нових. Воно потребує загального узгодження, оскільки якщо ми припинимо повноваження членів ЦВК, а нових не оберемо, це створить небезпеку у роботі Центральної виборчої комісії”, – наголосив Парубій.

Серед прерогативних завдань ВР на цей тиждень спікер також назвав доопрацювання тих законопроектів, які необхідні для співпраці з Міжнародним валютним фондом.

“Це орієнтовно сім законопроектів, частину з яких планується розглянути у вівторок, а частину – в четвер”, – сказав Парубій.

Він також наголосив, що вкрай важливо, аби парламент ухвалив ці закони до липня .

За словами голови Верховної Ради, також планується розглянути законопроекти з інших галузей, при цьому особливий наголос буде зроблено на оборонному питанні. Адже паралельно з сесією ВР цього тижня відбуватися міжпарламентська рада Україна-НАТО.

“Україна поставила перед собою амбітне завдання до 2020 року привести стандарти української армії до стандартів НАТО, тому, ті законопроекти, які будуть стосуватися безпеки й оборони цього тижня, ми теж будемо визначати як прерогативні”.

“І, звичайно, я рекомендуватиму нарешті поставити на розгляд парламенту законопроект про реформу Верховної Ради“, – додав Парубій.

Під час засідання погоджувальної ради він закликав депутатів мобілізуватися для ухвалення питання реформи ВРУ.

“Для нас принципово важливо, щоб ми могли продемонструвати здатність і волю парламенту до реформування”, – наголосив спікер парламенту.

Якщо Рада включить це питання до порядку денного у вівторок, то вже в четвер, імовірно, відбудеться його розгляд у сесійній залі.

Парубій також додав, що саме в четвер до Києва приїздить місія Європарламенту на чолі з Петом Коксом і Андреєм Пленковичем, тож розгляд питання про реформування ВР став би свідченням готовності України до реформ.

Читайте також:
Порошенко запропонував Раді звільнити 12 членів ЦВК та вніс 11 нових кандидатур

Андрій Магера: Новий склад ЦВК з самого початку підриває довіру до себе

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна