Генпрокурор Луценко просить покарати суддів, які дали Іванющенку свободу пересування

 

Генеральний прокурор Юрій Луценко подав до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України заяви щодо притягнення до дисциплінарної відповідальності двох суддів Печерського районного суду м. Києва, якими допущено неналежну процесуальну поведінку під час розгляду клопотань слідчого про надання дозволу на затримання підозрюваного Юрія Іванющенка.
Про це повідомила прес-служба Генпрокуратури.

За даними ГПУ, подання зроблено за матеріалами управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих управління спеціальних розслідувань.

“Так, слідчими суддями у порушення положень кримінального процесуального законодавства України майже два місяці не приймались рішення за клопотаннями слідчого про надання дозволу на затримання підозрюваного, які підлягають негайному розгляду”, – зазначає управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури.

Безпідставне затягування розгляду клопотань суддями Печерського райсуду мало наслідком неотримання вчасно дозволу на затримання підозрюваного Іванющенка і припинення його міжнародного розшуку.

Це, констатують у ГПУ, “унеможливлює затримання та арешт розшукуваної особи з наступною її екстрадицією”.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що через бездіяльність судів та за сприяння наближених до президента осіб найближчий соратник Януковича Іванющенко був знятий з розшуку Інтерполу та отримав можливість поїхати з Росії до Монако, де він має елітну нерухомість.

Читайте також:
ГПУ похвалилася, що через суд поновила кримінальне провадження щодо Іванющенка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна