За два роки АТО понад 250 військових в ЗСУ покінчили життя самогубством

 

За два роки від початку проведення АТО небойові втрати Збройних сил України складають 1294 військовослужбовці, 405 з яких – через хвороби, 259 – самогубства.
Про це заявив заступник генерального прокурора – головний військовий прокурор Анатолій Матіос в ефірі “5-го каналу“.

“За період 2014-2016 років обліковано безповоротні такі втрати: загинуло 1294 військовослужбовців, смерть яких стосується небойових безповоротних втрат. І настали з наступних причин: дорожньо-транспортні пригоди – 112 випадків, отруєння, в тому числі, наркотичними, алкогольними засобами – 96 випадків, самогубство – 259 випадків, умисне вбивство – це один одного – 121 випадок, нещасні випадки – каліцтва, травматизм – 148 випадків, порушення правил пожежної безпеки, поводження зі зброєю та боєприпасами – 111 випадків, порушення заходів безпеки – 40 випадків, захворювання – 405 фактів, коли наступила смерть внаслідок хвороби, інші підстави – 2″, – розповів він.

“Про що це говорить, особливо 405 від хвороб? Це не якість проведення призовної комісії, тому що сільський чи районний, чи інший лікар порахував, що Іван, який не має роботи, повинен іти служити і він здоровий, коли в нього наявні ознаки відкритої форми туберкульозу чи ще там щось”, – додав Матіос.

Читайте також:
НП на полігоні під Черніговом: загинули двоє військових

Про що не говорить держава. “Новинарня” з’ясувала точні втрати в АТО всіх силових структур

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна