УПЦ КП проти насильства під час ЛГБТ-маршу в Києві

 

У зв’язку з оголошеними на 12 червня цього року в Києві ЛГБТ-маршу, а також акцій протесту проти цього, УПЦ КП закликає до незастосування насильства. Про це йдеться в заяві Української православної церкви Київського патріархату.

Водночас у заяві сказано, що церква проти легалізації так званих одностатевих шлюбів або встановлення зареєстрованих партнерств, що є способом заохочення державою своїх громадян до одностатевого сексуального життя.

“Прирівнюючи такі “союзи” до звичайних сімей, надаючи їм навіть право усиновлення дітей, проти чого ми категорично виступаємо, держава спотворює саме поняття про суспільну мораль та стає на дуже небезпечний шлях – шлях віддалення закону від моралі, який веде у прірву. Про це свідчить як історія багатьох країн у минулому, так і сьогодення”, – йдеться в повідомленні.

Водночас УПЦ КП наголошує, що віруючі не мають і не повинні мати ненависті або упередженого ставлення до осіб, які мають гомосексуальні схильності.

“У зв’язку з оголошеними на 12 червня цього року в Києві публічними акціями прихильників пропагування нормальності одностатевих відносин, а також акцій протесту проти цього, закликаємо всіх до незастосування насильства. Ми категорично відкидаємо заклики до насильства і навіть кровопролиття, як не згідні з духом Євангелія”, – заявляє УПЦ КП.

Нагадаємо, раніше Предстоятель УГКЦ Блаженніший Святослав (Шевчук) заявив, що Церква “з великим болем” ставиться до проведення ЛГБТ-маршу в Києві.

Читайте також:
Петиція до Київради про заборону маршу ЛГБТ набрала необхідні 10 тисяч підписів

При тому намір зірвати гей-прайд висловлювали націоналісти. Речник “Правого сектора” Артем Скоропадський підтримав радикалів з ОУН на чолі з Миколою Коханівським, які повідомили, що 12 червня в Києві буде “кривава каша”.

Водночас глава Національної поліції Хатія Деканоїдзе заявила, що не допустить провокацій від тих людей, які не хочуть, щоб Україна була цивілізованою країною. Так вона відповіла журналістам на запитання про заходи безпеки, які буде здійснювати поліція під час маршу рівності за права ЛГБТ 12 червня.

Ми налаштовані дуже суворо. Ми будемо захищати всіх наших громадян, які мають право висловити свою думку на марші або на параді або просто зібратися”, – сказала вона.

Як відомо, 4 червня в Києві пройшов марш на підтримку традиційної сім’ї і проти абортів.

Учасники маршу тримають в руках транспаранти з написами: “Бог – автор сім’ї”, “Почуйте німий крик ненароджених”, “Народ, який вбиває своїх дітей – не має майбутнього”.

В спільній заяві з нагоди Міжнародного дня боротьби з гомофобією та трансфобією, розміщеній на сайті посольства США, посли 13 країн (Бельгії, Канади, Данії, Фінляндії, Франції, Німеччини, Італії, Нідерландів, Норвегії, Швеції, Швейцарії, Великобританії та США) закликають поліцію і Київраду забезпечити безпечне проведення Маршу рівності за права ЛГБТІ у Києві 12 червня.

“Ми всі разом закликаємо поліцію і чиновників Київради підтримувати і захищати права лесбіянок, геїв, бісексуалів, транссексуалів і інтерсексуалів (ЛГБТІ) та їх прихильників на проведення Маршу рівності, який запланований на 12 червня 2016 року… Ми з нетерпінням очікуємо мирного і безпечного Маршу рівності і подальшого прогресу в напрямку рівності для всіх українців”, – сказано в заяві.

Посли також закликали всіх українців поважати право своїх громадян на мирні зібрання.

Читайте також:
Глібовицький про конфлікт у Львові: навіщо ЛГБТ і УГКЦ зіграли в гру з нульовою сумою?

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна