У Криму до 10 років в’язниці засудили активіста Майдану

 

Активіста Євромайдану Андрія Коломійця в окупованому Криму засудили до 10 років позбавлення волі. Про це з посиланням на адвоката Коломійця Михайла Кушпеля повідомляє в соцмережі Кримська правозахисна група.

Суд погодився з усіма звинуваченнями, висунутими окупаційною прокуратурою РФ у Криму щодо Коломійця, і засудив його до шести років за нібито напад на співробітників “Беркута” у Києві під час подій на Майдані, і ще до чотирьох – за нібито виявлені в нього наркотики.

На суді адвокат Коломійця надав документи з Генеральної прокуратури України, в яких сказано, що Андрій Коломієць не є фігурантом кримінальної справи ГПУ щодо нападу на співробітників “Беркута”.

У відповіді відомства йдеться, що Україна дійсно розслідує кримінальну справу про напад на співробітників “Беркуту” під час протестів у Києві у 2014 році. Серед потерпілих – 33 людини, які отримали поранення різного ступеня тяжкості і один загиблий.
При цьому у відповіді ГПУ є інформація, що ті співробітники “Беркута”, в нападі на яких обвинувачують Коломійця в Криму, до українських правоохоронних органів не зверталися і потерпілими в цій справі не є.

Як відомо, жителя Київської області Андрія Коломійця затримали в Росії на території Кабардино-Балкарії в травні 2015 року за підозрою в зберіганні наркотиків. Захисник Коломійця виявив ряд процесуальних порушень, які ставлять під сумнів підозру в зберіганні наркотиків.

Після затримання українця привезли в Крим та обвинуватили в замаху на вбивство двох кримських “беркутівців”. З доказів обвинувачення, за словами адвоката, – тільки дві чорно-білі фотографії нібито обгорілої форми цих “беркутівців”.

У СІЗО Сімферополя учасника Євромайдану помістили в одну камеру з прихильниками так званих “ЛНР/ДНР”, і Коломієць повідомляв про загрозу його життю. Зокрема, один зі співкамерників – житель Севастополя, який воював проти України на боці самопроголошеної “ЛНР”.

Читайте також:
Російське ТБ показало ролик-страшилку, що було б, якби РФ не окупувала Крим

У Криму чоловіка арештували за водіння авто з українськими номерами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна