Перші бійки Євро-2016. Росіяни вже “вигребли” від поляків, з українцями перетнуться 13 червня

 

У французькому Марселі вчора ввечері, 9 червня, сталися перші сутички на Євро-2016. Англійські футбольні фани в пабі побилися з місцевими, повідомляє ТСН.

П’яні вболівальники у пабі посварилися з французами, почали жбурляти стільцями, у хід пішли кулаки. Розбороняти їх приїхала поліція, якій довелося застосувати силу та сльозогінний газ.

Чемпіонат Європи з футболу стартує сьогодні в Парижі, а завтра, 11 червня, саме в Марселі пройде один із найбільш “бойових” (у сенсі протистояння між фанами) матчів групового етапу: Англія – Росія.

За словами представника організації “Футбол проти расизму в Європі” (FARE), що діє за підтримки УЄФА, Павла Клименка, “гра Англії проти Росії є гарячою точкою”.

“За даними наших джерел, серед російських уболівальників буде багато радикальних фанатів з ультраправими поглядами. Ми вважаємо, що можливі зіткнення не тільки з англійськими фанатами, але і з місцевими жителями”, – сказав Клименко в коментарі The Times.

За оцінкою УЄФА, на грі з Англією очікується до 10 тисяч російських уболівальників, серед яких будуть “ультрас”, відомі схильністю до насильства і расизму.

На кожному матчі Євро-2016 запланована присутність двох спостерігачів FARE, що володіють мовами команд-учасниць і знайомі з типовими образами, які використовують вболівальники.

Тим часом перша бійка за участі російських фанів відбулася ще при в’їзді до Франції: перетнулися вболівальники Росії та Польщі, відомі своїм протистоянням на Євро-2012 у Варшаві.

Про зустріч із росіянами розповіли в соцмережі фанати ФК “Лех” (Познань): “Доїжджаючи до французького кордону, зустрічаємо “дівчаток” з Росії. Пропонуємо їм [бійкй] 4 на 4, але вони злегка прорахувалися, пробуючи нас тут же покласти. В результаті троє лягли після низки потужних ударів, а останній просто віддав футболку. В авто нічого не знайшли”.

Як доказ поляки представили фото спаплюженої футболки збірної Росії:

росія герб футболка на землі

Раніше шоумен і волонтер Сергій Притула спрогнозував сутички українців і росіян у Ліллі 13 червня.

Календар
11 червня, 21:00 (Марсель): Англія – Росія; група B
12 червня, 21:00 (Лілль): Німеччини – Україна; група C
15 червня, 15:00 (Лілль): Росія – Словаччина; група B
16 червня, 18:00 (Ліон): Україна – Північна Ірландія; група С

За висновком Притули, росіяни після Марселя почнуть з’їзджатися 13 червня в Лілль, де після вечірньої гри з німцями ще лишатимуться українці.

“Так от, панове, я не Ванга і не Нострадамус! Але махачем, солоденьким, аж пахне…” – припускає волонтер.




“Я не впевнений, що 13-го числа всі українці зранку встануть і звалять з Лілля в Ліон. Думаю, що якраз 13-го будемо відсипатись і покидатимемо місто або під вечір, або 14-го. Що це означає?! Це означає, що в обід [13 червня] на вулицях Лілля ми, хочемо цього чи ні, але перетнемося з росіянами. Що з себе представляє купа вгашених російських фанатів, ми вже бачили на Євро-2012, можете підняти ролики з Ютюба і переглянути, що вони чудили в Польщі. І це єдина причина, чому на Євро я їду без свого сина. Бо я не можу гарантувати своїй дитині безпеку, коли мова йде про поведінку орків. Але, підозрюю, що буде багато людей, які приїдуть і з жінками і з дітьми!” – зазначив Притула.

Сергій завчасно закликав президентів українських клубів та “дядь, які рулять фінансовими потоками”, профінансувати приїзд у Лілль “300-400 молодих, сильних, загартованих у “післяматчевих бесідах” прихильників збірної, які не мають фінансової можливості відвідати Євро, але які зможуть захистити мирних українських вболівальників від не зовсім мирних і “ужратих” балєльщікав”.

Читайте також:
Де в Києві відчути атмосферу Євро-2016: адреси фан-зон

Французьке консульство таки видало візи на Євро-2016 родині Володі Бобенчика

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна