Новим суперником України у кваліфікації російського ЧС-2018 стало не визнане нами Косово

 

Робоча група УЄФА з надзвичайних ситуацій “заднім числом” включила збірні Косова та Гібралтару у відбіркову кампанію чемпіонату світу 2018 року, який пройде в Росії. Про це повідомляє офіційний сайт організації.

У четвер, 9 червня, на засіданні групи в Парижі було прийнято рішення про те, що збірні Сербії та Боснії і Герцеговини не гратимуть проти збірної Косова з міркувань безпеки.

Відтак збірна Косова була включена у групу I відбіркового турніру чемпіонату світу 2018 року, а Гібралтар – у групу H.

Досі ці дві групи були “урізаними” й налічували по п’ять команд, тоді як решти сім груп європейського відбору – по шість.

У групі Н тепер змагатимуться збірні Бельгії, Боснії, Греції, Естонії, Кіпру, Гібралтару.

У групі І – Хорватія, Ісландія, Україна, Туреччина, Фінляндія, Косово.

Дев’ять переможців груп потрапляють на ЧС-2018 до Росії напряму. Вісім кращих збірних серед команд, що посядуть другі місця у своїх групах, зіграють стикові матчі у листопаді 2017 року.

 

Нагадаємо, Косово й Гібралтар стали членами ФІФА у травні 2016 року. Того ж місяця, але трохи раніше, футбольний союз Косова прийняли 55-м членом до УЄФА.

Свій перший товариський матч на офіційному рівні як член УЄФА й ФІФА збірна Косова 3 червня ц.р. виграла у Фарерських островів – 2:0.

Сербія не визнає суверенітету Косова, яке є її історичною областю, що 2008 року проголосила незалежність після воєнного конфлікту.
Водночас незалежність Республіки Косово вже визнали 108 країн-членів ООН, включно з більшістю ЄС, США, Канадою, Австралією, Японією тощо.

Україна не визнає незалежність Косова, і це спричиняє колізію в проведенні матчів збірної Косова в Україні.
Не так давно команду гандболісток з Косова не пустили в Україну, завернувши на кордоні – адже Україна не визнає паспорти Косова й вимагає від косоварів документи Сербії.

Читайте також:
У Херсоні починає роботу Федерація футболу Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна