Кучма розповів, чому не рухаються переговори в Мінську

 

Представник України у Тристоронній контактній групі Леонід Кучма розповів про суперечності у питанні послідовності виконання “мінських протоколів” між російською стороною і представниками так званих “ДНР” та “ЛНР” з одного боку та представниками України – з іншого.

“Є така російська приказка: “поставити віз попереду коня”. На превеликий жаль, Росія разом зі своїми партнерами на Донбасі дотримується цієї російської притчі”, – сказав Кучма  журналістам у четвер у Києві.

“Ми постійно наполягаємо, що має бути виконано те, що записано на початку “мінських протоколів”, – це мир. А нам вони (РФ і ОРДЛО) усюди, на всіх рівнях нагадують про закон про вибори, зміни до Конституції (України), а про все інше забувають”, – цитує Кучму “Інтерфакс-Україна”.

Президент України 1994-2005 років наголосив, що вважає головним питанням на сьогоднішній день встановлення миру в регіоні і повне припинення бойових дій.

“Тому що ми сьогодні бачимо, що миру на цій території немає”, – сказав представник України в Тристоронньої контактній групі.

У цьому контексті Кучма наголосив, що “Мінськ дуже важко проходить. За день до Мінська, може, тихіше трохи стає, потім з Мінська виїхали – звучать снаряди”, – сказав він, нагадавши про численні обстріли української території.

Також Кучма повідомив, що проведення наступного засідання Тристоронньої контактної групи в Мінську заплановано на 15 червня.

Читайте також:
Депутатка Савченко: Дуже добре, що є Мінські домовленості.
Ми зробимо все, щоб вони виконувалися

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна