Пункти пропуску “Зайцеве” і “Станиця Луганська” знову довелось закривати. ОНОВЛЕНО

 

Державна прикордонна служба тимчасово призупинила роботу пункту пропуску “Зайцеве” у Донецькій області у зв’язку із провокаційними обстрілами бойовиків. Про це повідомив спікер Держприкордонслужби Олег Слободян в “Фейсбуці“.

“Сьогодні вранці КПВВ “Зайцеве” не зміг вчасно розпочати роботу. Рух відновиться лише після знешкодження нерозірваних боєприпасів”, – йдеться в дописі.

Відповідно до повідомлення, роботу буде відновлено тільки тоді, коли буде впевненість, що немає жодних загроз життю й здоров’ю як населення, що перетинає лінію розмежування, так і персоналу, що несе службу в контрольному пункті.

Також він повідомив, що  співробітник Державної прикордонної служби отримав контузію в результаті обстрілу бойовиками контрольного посту “Майорськ”, що біля Зайцевого.

Зі слів Слободяна, частина мін, випущених із Горлівки бойовиками, не розірвалися.

ОНОВЛЕНО. Також у четвер вранці двоє невідомих здійснили обстріл позицій українських військових, що знаходяться безпосередньо на пункті пропуску “Станиця Луганська”.
Про це інформує прес-центр Держприкордонслужби.

“Двоє невідомих громадян, які рухались у загальній черзі на вхід в КПВВ “Станиця Луганська”, за 300-500 метрів до КПВВ вийшли з черги та спустились з дороги в поле. Потім зупинилися і здійснили два постріли з РПГ”, – йдеться в повідомленні.

За даними прикордонників, одна гранати влучили в стелу, що в безпосередній близькості до КПВВ, інша – в бліндаж, де перебували військовослужбовці ЗСУ. Один військовослужбовець отримав поранення, серед цивільних осіб постраждалих немає.

У зв’язку з цим було прийнято рішення пропуск громадян в КПВВ тимчасово припинено до особливого розпорядження.
Осіб, які перетинали лінію зіткнення, відвели в безпечну зону та бліндажі.

Пізніше Держприкордонслужба повідомила, що роботу КПВВ відновлено.

Читайте також:
За минулу добу ситуація в зоні АТО ускладнилась

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна