ГПУ похвалилася, що через суд поновила кримінальне провадження щодо Іванющенка

 

Генеральна прокуратура через суд скасувала попереднє судове рішення, яке змусило прокурора закрити кримінальне провадження щодо Юрія Іванющенка – одного з найближчих соратників екс-президента Януковича, колишнього нардепа від Партії регіонів, відомого як Юра Єнакіївський.
Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

“Управлінням процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих управління спеціальних розслідувань Департаменту спецрозслідувань ГПУ у касаційному порядку оскаржено незаконну ухвалу Апеляційного суду м. Києва від 11.02.2016, якою відмовлено у перегляді ухвали слідчого судді Солом’янського районного суду м. Києва, постановленої у кримінальному провадженні за підозрою Юрія Іванющенка”, – сказано в повідомленні.

“Вказаною ухвалою слідчий суддя у порушення положень кримінального процесуального законодавства України зобов’язав уповноваженого прокурора закрити кримінальне провадження щодо Юрія Іванющенка”, – додали в ГПУ.

“Ухвалою Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 09.06.2016 задоволено касаційну скаргу прокурора та скасовано ухвалу Апеляційного суду м. Києва від 11.02.2016 як незаконну”, – зазначили в Генпрокуратурі.

У прес-релізі наголошено, що Генеральною прокуратурою України і надалі вживатимуться заходи щодо активізації досудового розслідування у кримінальному провадженні та оскарження незаконних судових рішень.

Як відомо, народний депутат Сергій Лещенко повідомив, що Інтерпол зняв Юрія Іванющенка з міжнародного розшуку.

1 квітня Дніпровський суд Києва скасував розшук соратника Януковича, одразу по тому ГПУ заявила, що поновила його розшук.

Цього разу червону картку Інтерполу зняли через українські суди, аби Юра Єнакіївській міг виїхати з Росії до родини у Францію й Монако.

Читайте також:
Генпрокуратурі бракує доказів, щоб судити Юру Єнакіївського заочно

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна