Документи для звільнення Солошенка й Афанасьєва з Росії вже готові. ОНОВЛЕНО

 

Міністр юстиції Павло Петренко заявив, що всі документи щодо звільнення громадян України Юрія Солошенка і Геннадія Афанасьєва з ув’язнення в Росії вже готові для прийняття рішення.
Про це він сказав журналістам сьогодні, 9 червня, повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

“Ідуть паралельно два процеси: юридичний і дипломатичний. Що стосується юридичного процесу, всі документи готові, і вони зараз знаходяться в РФ для прийняття рішення на підставі Конвенції”, – повідомив Петренко.

Він також зазначив, що якщо це питання буде вирішене дипломатичним шляхом передачі через інший механізм, “то ми його відразу імплементуємо”.

Міністр підкреслив, що ситуація може бути така ж, як і з Надією Савченко, коли процес був юридичним, а потім було прийнято рішення після дипломатичних переговорів передати її на територію України.

ОНОВЛЕНО. Учасник гуманітарної підгрупи на переговорах у Мінську Віктор Медведчук заявляє, що Юрія Солошенка і Геннадія Афанасьєва, яких утримують в Росії, невдовзі обміняють на двох людей, причетних до трагічної пожежі в Одесі 2 травня. Про це він розповів в інтерв’ю КП.ua.

“Є двоє громадян, які мають відношення до подій в Одесі і щодо яких Росія висловлювала інтерес. А хто вони – дізнаєтеся, коли відбудеться обмін. Думаю, це станеться найближчим часом”, – сказав Медведчук, говорячи про обмін Солошенка і Афанасьєва.

Нагадаємо, 27 травня міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що звільнення Солошенка і Афанасьєва – питання найближчих тижнів.
29 травня президент Петро Порошенко заявив, що існує попередня домовленість з керівництвом РФ про повернення Солошенка і Афанасьєва.

Афанасьєв звинувачували у створенні на території Криму “терористичного угруповання”, він був засуджений в Росії в 2015 році до 7 років колонії суворого режиму як гаданий спільник українського кінорежисера Олега Сенцова, якого в свою чергу посадили на 20 років.

73-річного Солошенка в Росії звинувачують в шпигунстві, його засудили до 6 років позбавлення волі в колонії суворого режиму.

Читайте також:
Ув’язнені в РФ Солошенко й Афанасьєв написали прохання про помилування

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна