В КМДА рекомендують перейменувати два столичних  проспекти в Бандери і Шухевича

 

Київська міська державна адміністрація має намір запропонувати Київській міській раді перейменувати Московський проспект у проспект Степана Бандери й проспект генерала Ватутіна в проспект Романа Шухевича. Про це йдеться в повідомленні КМДА.

На черговому засіданні комісії з питань найменувань міськадміністрацією була підтримана низка пропозицій про перейменування вулиць у Києві.

“Зокрема, комісія рекомендувала Київському міському голові внести в Київраду подання про перейменування 4 вулиць, 2 проспектів і провулка: вул. Баумана у вул. Януша Корчака, вул. Ванди Василевської у вул. Змієнка, вул. Кутузова у вул. Генерала Алмазова, вул. Суворова у вул. Михайла Омеляновича-Павленко, пров. Кутузова в пров. Євгена Гуцала, проспект Ватутіна в проспект Романа Шухевича й проспект Московський у проспект Степана Бандери”, – сказано в повідомленні.

Заступник голови міськадміністрації Олексій Резніков вказав на те, що всі пропозиції пройшли громадські обговорення й голосування.

“Пропозиції будуть сформовані в проекти рішень, які потраплять у Київраду і потраплять на розгляд профільних комісій. Тільки після розгляду комісіями проекти рішень вносяться в сесійний зал, де депутати визначаться: підтримувати або не підтримувати відповідне перейменування”, – сказав він.

При цьому Резніков нагадав, що рішення комісії з найменувань мають винятково рекомендаційний характер, і тільки рішення Київради, підписане мером, є нормативним актом.

Окрім того, комісія рекомендувала мерові внести в Київраду подання про присвоєння скверу у Володимирському проїзді, 1 назву “Литовський”.

Також було ухвалене рішення винести на громадське обговорення питання про присвоєння школі мистецтв Деснянського району ім’я композитора Миколи Леонтовича, а Міжнародному аеропорту “Київ” – ім’я авіаконструктора Ігоря Сикорського.

Окрім того, вирішено винести на громадське обговорення перейменування вул. Гайдара у вул. Сім’ї Прахових, вул. Маршала Тимошенка у вул. Миколи Кагарлицького, пров. Михайла Реута в пров. Памви Беринди, вул. генерала Наумова у вул. Людмили Фої, вул. Семашка у вул. Миколи Павлушкова, бульвар Дружби народів у бульвар Миколи Міхновського.

Читайте також:
“Бандерівці” перемогли в голосуванні за перейменування в Києві. ІНФОГРАФІКА

Червоноград під декомунізацію не підпадає. Лишилося 10 перейменувань, – В’ятрович

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна