Українська шахістка стала чемпіонкою Європи

 

Українська шахістка Анна Ушеніна стала чемпіонкою Європи 2016 року серед жінок. 30-річна харків’янка виграла індивідуальну першість Європи, яка завершилася 7 червня в румунській Констанці.

Досить скромно почавши змагання (плюс 1 після перших чотирьох турів), Ушеніна показала в наступних 5 турах стовідсотковий результат і вийшла в лідери. Зафіксувавши в останніх двох турах нічиї, українка завершила чемпіонат із 8,5 очками з 11 можливих. І хоча в останньому турі іспанка Сабріна Вега наздогнала нашу шахістку, перевага Ушеніної майже за всіма додатковими показниками забезпечила їй звання чемпіонки Європи 2016 року, повідомляє сайт ФШУ.

Нагадаємо, в 2012 році у Ханти-Мансійську Анна Ушеніна завоювала особистий титул чемпіонки світу, а в складі збірної України виграла шахову Олімпіаду у Турині 2006 року, командні чемпіонати світу і Європи 2013 року.

Читайте також:
Українка Музичук у Львові програла світову шахову корону китаянці

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна